Thursday, March 18, 2010

~Adam Oh Adam...

Bila Adam xde ni rasa sunyi je pulak....klu ada asyik make my blood go upstairs..hehehe
Hr Isnin aritu mak singgah bermalam sblm trskan perjalanan ke sungai petani..pi jenguk along lak..skali Adam nak ikut lak..ye lah, diakan cucu kesayangan..cucu sulunglah katakan...Adam ni manja sgt ngan tok ngan mak pah..(my parents)...

Lagi 2 bln genaplah Adam 3thn..ish..cepat je masa berlalu..sgt petah dan byk cakap even still pelat...cakap hujung2 je...
"nak lo tak lam toi" meaning "nak milo letak dalam botol"
"nak air lap" meaning "nak air sirap"
"kas frog" meaning "bekas frog (set mangkuk ngan cawan ikea tu)
"andi lam..nak jump" meaning "mandi kolam..nak jump"
Klu kita tak paham apa yg dia ckp..dia akan cuba lakonkan smpi kita paham...kdg2 jenuh gak nak teka apa yg cuba disampaikan..hehehe..

Stacy adalah his favourite..pantang ada lagu 'Pakai buang' ngan 'Menggegar Dunia'..jgnla cuba2 nak tukar channel lain..lagu Adam ngan Stacy tu dah hafal dah..hujung2 jugakla..hehehe..Lagi satu ultraman ngan ben-10..takde can nak tgk citer lain..silap pulak ada ASTRO MAX...bila dia tau  ada record..selagi tak tido..selagi tu nak ultraman..dah boleh hafal nama watak GAMU la..FUJIMIYA la..eh, ibu dia pun dah terror la..apa taknya....dah tgk complete..50 episode..tau la asal usul ultraman tu..hehehe

Erm..camne Adam ngan his brothers? well he loves them very much..although sometimes cara dia nak ajak main tu agak kasar..ye la adik tu kecik lagi kan..Aqil ngan Aqif pun selalu response..gelak ngekek2 bila Adam agah..tapi adatla budak 3thn..bila dtg angin kus kus tu..dia cubit+ketuk gak adik dia..tapi, as abang boleh la harap ambik pampers, buang pampers..ada satu masa tu tgh solat, tiba2 adik bangun tido trs nangis...Adam ckp kat adik dia.."jap..ibu ayang.."..tersentuh hati masa tu...

Hopefully, Adam akan membesar jadi anak yg soleh, taat dan membanggakan semua org...


2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shu samalah .. adam kita pun iya .. suka betul dgn lagu stacy & adam .. adehhh ..sabojelah kan .. pantnag nmpk tok & wan dia nak ikuttttt jerr ;-)

Afne said...

sila amik award ;)