Tuesday, September 15, 2009

~After So Long......

Alhamdulillah, last wednesday (9th Sept)Aqil dah boleh kuar spital...berakhirlah penantian selama 29 hari....Tapi Aqil still tak leh blk lagi coz result urine test ada jangkitan kuman...he needs to stay another 7 days for antibiotic..suppose ubat dia last mlm ni..hopefully esok boleh balik...

Citer pasal Aqil and Aqif ni byk tul dugaan dan cubaan..starting dr bersalin smpila nak tgu discharged..ada je halangan..Well, suppose bila cukup je berat 1.7-1.75 dah boleh balik..Alhamdulillah, berkat susu ibu..berat diorang naik cantik je tiap kali timbang..mcm Aqil dr 1.71 naik 1.76 and Aqif dr 1.66 ke 1.76 dlm masa 5 hari...Mula2 doc ckp dah boleh balik..skali tgk ada kuning lak..Aqil 240 while Aqif 289..After 2 days under photo, kuning pun clear..excited sgt nak bawak diorang blk on monday. sbb kena tgu doc pakar confirmkan..doc pakar ada monday-fri jer...skali mon tu cuti nuzul quran..so, kena tgu esoknya lak..need to stay another day..

Then, hari selasa tu pagi2 dah bangun tgu doc..breakfast pun tak mkn..punyala excited...doc pun check and confirmed that jaundice dah clear..dah senyum2 dah ni...skali tgk result urine test lak...lemah bila doc kata result +ve for Aqif..lucky for Aqif the test turn out -ve..so, boleh bwk blk Aqif je..sedih sesangat mengenangkan Aqil tinggal sengsorang dan terpisah dr Aqif..

Really hope esok Aqil boleh balik..since 1st Aug tetiap hari ulang-alik ke hospital without fail..

1 comment:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wah shu nanti beraya complete ler twins nie dah sihat semuanya ... raya balik mana shu ???