Sunday, December 20, 2009

~4mths Old Already

Ish, cam tak caya je my lil baby dah 4mths on 10th Dec..kejap je rasa..Alhamdulillah, both of them sgt senang dijaga..tak byk kerenah...janji cukup susu, pampers tak basah, selesa...they are fine..Lepas mandi biar je golek2 atas tilam..tgk2 dah tido dah...Aqil ngan Aqif ni suka sgt tersenyum..hilang semua penat tgk senyuman diorang...


I'm still fully breastfeed both of them..mula2 takut gak susu tak cukup..tapi Allah Maha Kaya..sudah ditetapkan rezeki utk Aqil ngan Aqif...Citer psl breastfeed ni, kali ni i'm not really pantang2 makan...dulu time Adam...for the 1st 6mths control habis..teh tak minum, makanan pedas tak sentuh langsung..air gas..kira semua yg berangin la..silap mkn sikit sure Adam kembung..kali ni..mula2 try sikit2 dulu..bila tgk Aqil ngan Aqif ok..so go on je..teh, nescafe, air gas (skit2 je), sambal belacan..semua dah mkn..Alhamdulillah..selama 4 bulan ni jarang sangat kembung perut..And the result goes to the mother...berat still tak turun2..hehehe..(ada lagi 5kg utk dptkan berat sebelum pregnant)..

4 comments:

Lynda said...

manisnye senyuman budak berdua ni..lama tak tengok dorang..rindu...

shuhaina said...

tu la..lama mak long tak mai..

cintaKusayangMu said...

wah..makin besar dh si kembar ni..chaiyok..minum susu byk2 nnt leh cpt besar...

chameleon said...

Hai shu..bestnya dengar pengalaman you. Berguna juga sikit sebanyak pada saya. Saya pun bakal melahirkan twin boys dijangka bulan 5 tahun hadapan. sekarang ni kandungan baru masuk 5 bulan. memang dah berniat nak menyusukan twin ni secara ekslusif mcm anak sulung. anak sulung I now dah nak masuk 2 tahun. Boy jugak macam you.