Thursday, August 27, 2009

~Breastfeed Aqif dan Aqil

Alhamdulillah, akhirnya pada hari ke-18 dah boleh direct breastfeed the twins...dah boleh dukung...
Tingat lak masa 1st time bfeed adam..masa tu kekok sgt..nak pegang pun serba tak kena..
Berkat pengalaman bfeed adam selama 2 thn, kali ni rasa lebih mudah even baby masih kecik..
Rasa bahagia sgt dpt menyusukan diorang...
Berat Aqif skang ni 1.65kg, Aqil lak 1.64kg...
Tak sabar nak bawak diorang balik...

note: rmi yg ty gambar twins..tgu dah balik umah ek..kat dlm NICU tak leh ambik gambar..adapun gambar curi2 guna hphone....tak clear sgt..

1 comment:

serianggun said...

salam sis..thniah ye dpt ank kmbar n alhamdulillah babies sis dh sihat..sy pun br pas dpt ank kmbar gak, dua2 boy, Alhamdulillah sihat xde problem pe.diorg lahir tepat2 ikut due date..berat masa lahir si abg 2.9kg, si adik 2.35kg..agak besar utk baby twin kan?
sj nak share experience ngn sis..sis dh leh breastfeed dua2 serentak ke?sy lom lg, skng ni pun tpaksa cmpur ngn FM sbb EBM x ckup utk dua2..klu sis dh susukn serentak dua2, leh x sis citerkan cmna kt sy...