Saturday, June 13, 2009

~Preparing For The Day



Pejam celik pejam celik dah nak msk 6mths..Cepatnya masa berlalu..Bila tgk calendar 18th June ni ada checkup utk 24weeks baru perasan yg byk lagi benda tak prepare..Jadi mlm minggu camni terasa rajin lak nak start buat sikit2..Adam pun dah tido kul 10pm tadi..Klu tak, jgn haraplah nak buat semua ni...Adam ni terlebih rajin berkemas..kang abis semua dia kemaskan..pastu klu ada baju yg dia berkenan ke..jam2 tu jugak nak pakai..Jadi, bila dia dah tido bolehlah buat kerja ngan aman...hehehe

First start dgn sorting baju2 Adam..Mostly boleh pakai lagi..cuma tak cukup set..Ada yg ada seluar je..ada yg ada baju je..So, nnt just beli tambah mana2 yg patut skit2..Tambahan baju sleeveless ngan yg lubang2 tu..Masa time Adam aritu takde experience..pilih baju tgk mana yg cantik ja..last2 ms dlm pantang, most of the time Adam tak berbaju..sebabnya panas sgt masa tu..abis satu badan naik ruam..so, this time nak kena spare byk skit baju yg nipis2..

Then, kemas lak kotak brg2 hamper yg dpt masa Adam lahir. Rezeki Adam murah sgt..mmg byk sgt smpi dah 2 thn pun tak abis2 lagi brg2 tu..Dah lps pilih2 mana2 yg still elok dapatla sekotak bedak2, shampoo, losyen..so, part ni tak yah beli dah..yg ada ni pun mkn bulan nak habiskan..Alhamdulillah..

Rasanya next weeklah baru basuh baju2 ni..sbbnya this week dah full..Esok nak gi Parkson Baby Fair. Pastu Ahad lak ada 2 kenduri kahwin..

Hmm...byk lagi benda nak kena siapkan ni..harap2 semuanya berjalan lancar..Aminnnn

4 comments:

Afne said...

afne dh settled part membasuh smlm. penat.. tp lega! pasni blh prepare hospital bag. tp kt kg ada lg 1 kotak brg kena bsh huhu..

shuhaina said...

wah..bestnya dah abis membasuh..
part membeli dah abis ke blm?
last weekend full jemputan kenduri..
weekend ni lak short trip ke penang..
ish bilalah agaknya nak membasuh ni..
membeli pun tak abis lagi ni..
ada 2,3 trip lagi..hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita x beli apa2 lagie shu .. wah byk dah siap brg2 twins nieh ..

shuhaina said...

diana..shu kena standby awal..skang ni dah 24weeks..
doc kata 35weeks dah kena standby and normally by 37weeks tu dah meletup..hehehe..
tu yg buat sikit2 tu..lagipun dah tak berapa nak larat nak jln..