Thursday, April 23, 2009

~2nd Check Up

Semalam gi check up utk 16 weeks...
Dr awal minggu lagi tertunggu2 dan berdebar2...tak sabar nak tahu perkembangan org kat dlm ni...
Smpi klinik kul 6pm, takde org so trs dpt jumpa doc.
Sblm tu timbang dulu...55.7kg...okla naik 1.4kg dlm ms sebulan...
Mmg tak mkn byk pun..bukan tak lalu..tapi perut mmg rasa penuh sentiasa...breakfast mmg boleh mkn max 2 keping roti...then lunch nasi separuh tak pun suku..dinner lak kadang2 tak mkn pun..Klu mkn terlebih je..pastu mula la rasa tak selesa..mengah..susah nak bernafas..hehehe
Doc check tekanan darah, urine..semua ok..then doc scan..
Alhamdulillah, kali ni jelas nmpk both babies.. size ok ikut minggu..patutla perut rasa sendat je..2-2 size lebih kurang jer..kali ni doc bgtau baby duk dlm different sack with different placenta..ada possibility leh dpt sepasang...tak kesah sebenarnya gender..as long semuanya selamat..sihat dilahirkan..syukur sesangat dah...
Citer psl perut lak..mmg dah obvious sgt nmpk..klu ms adam, time 5/6mth br nmpk besar..kali ni seawal 4 bulan dah nmpk dah...hehehe...semua baju2 kurung dan jeans pun dah simpan...nak kena cari maternity jeans nmpknya..tak sempat2 lagi nak gi cari..sekarang ni duk pki yoga pant tu je..will upload gambar scan ngan perut nnt....

1 comment:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhh baby & mommies ok .. seronok plk kita bacaeperience shu