Monday, July 15, 2013

~ Lasagna Malay Version

Hari Sabtu aritu...one of my friend share resepi ni kat FB..tgk bhn2 simple jer..trs teringin nak buat...
Nama asal resepi ni "Roti Lapis Daging Berkeju"...


Bahan-Bahan:

Roti
50ml Fresh milk
2 biji telur
Daging cincang
Bawang dipotong dadu
Carrot (atau apa2 sayur yg sesuai)
Sos - balckpeper/pasta/cili/tomato
Cheddar cheese

Cara-Cara:
1. Masak inti - Daging+Bawang+Carrot. Ikut citarasa nak masak camne....Masak cam nak buat sphagetti tu boleh cuma tak yah berkuah.
2. Pukul telur+telur
3. Celupkan roti ke dalam adunan susu+roti dan susun di dalam loyang pembakar.
4. Buat lapisan roti - inti - cheese.
5. Bakar pada suhu 200 darjah celcius selama 20m atau sehingga kuning keemasan...

Selamat mencuba........

No comments: